Artikler om Norge
Specifikke jobs Jobsøgning Løn, skat og pension Praktiske forhold Transport Diverse

Lær norsk hurtigt!

Lær hurtigt de vigtigste sprogforskelle mellem norsk og dansk i denne ordbog:


Klik her for at se flere bøger

Lær norsk hurtigt!

Lær de vigtigste forskelle mellem dansk og norsk på ingen tid!

Ordbogen nedenfor har en speciel sektion dedikeret til formålet og er virkelig anbefalelsesværdig.

Arbejdsformidling i norge

I denne artikel gennemgår vi de to typer arbejdsformidling, der findes i Norge:

  • Offentlig arbejdsformidling
  • Privat arbejdsformidling

Vi henviser desuden til vores side om at finde job i Norge.

 

Offentlig arbejdsformidling

Den offentlige arbejdsformidling i Norge hedder NAV, som oprindeligt stod for Ny arbeids- og velferdsforvaltning, men i dag blot hedder Arbeids- og velferdsforvaltningen.

NAV har en database med ledige stillinger, som danskere med fordel kan anvende i deres jobsøgning i Norge. Denne database tilsvarer den statslige danske jobportal Jobnet, men NAV har en del flere funktioner end Jobnet.

Man kan kontakte NAV pr. telefon eller chat samt henvende sig personligt på ét af deres kontorer rundt om i Norge.

Læs evt. mere om forskellene på det danske Jobnet og NAV i Norge her.

 

Privat arbejdsformidling

Som alternativ til den offentlige arbejdsformidling kan man også bruge privat arbejdsformidling – dvs. rekrutteringsvirksomheder og hjemmesider (jobportaler, annoncemarkeder o.lign.) til at finde arbejde i Norge.

Den absolut største fordel ved de private arbejdsformidlinger er, at rekrutteringsmedarbejdernes job er, at finde kandidater (dvs. arbejdstagere) der passer til de ledige stillinger, som virksomhederne udbyder. En rekrutteringsmedarbejder leder med andre ord efter kandidater, der passer på bestemte jobprofiler – og hvis du henvender dig til rekrutteringsvirksomhederne, indgår du i rekrutteringsvirksomhedens database af kandidater og øger dermed dine chancer for at finde et job betydeligt.

På denne måde adskille de private arbejdsformidlinger sig meget fra den offentlige, idet der i de private, er medarbejdere, som aktivt opsøger kandidater. I den offentlige arbejdsformidling er det kandidaten, der skal varetage alle aspekter af jobsøgningen.

Disse forskelle er ikke unikke for Norge; det fungerer på samme måde i Danmark og i de fleste andre lande, men den private arbejdsformidling fremhæves her, fordi den overses ofte af mange arbejdssøgende.

Private arbejdsformidlinger i Norge findes nemmest via en søgning på f.eks. ‘arbeidsformidling norge’ i de Gule sider. Alternativt kan man også søge på ord såsom bemanningrekrutteringsbyrå osv.


Anbefalede bøger

Ordbøgerne kan hjælpe dig til nemt at lære de vigtigste sprogforskelle på norsk og dansk: