Artikler om Norge
Specifikke jobs Jobsøgning Løn, skat og pension Praktiske forhold Transport Diverse

Lær norsk hurtigt!

Lær hurtigt de vigtigste sprogforskelle mellem norsk og dansk i denne ordbog:


Klik her for at se flere bøger

Lær norsk hurtigt!

Lær de vigtigste forskelle mellem dansk og norsk på ingen tid!

Ordbogen nedenfor har en speciel sektion dedikeret til formålet og er virkelig anbefalelsesværdig.

IT-jobs i Norge

Der er mange fordele ved at tage et IT-job i Norge fremfor i Danmark; lønningerne er højere, skatten er lavere og arbejdsforholdene er normalt også bedre.

Hertil kommer, at der er mangel på IT-medarbejdere i Norge og at virksomhederne derfor virkelig værdsætter medarbejdere med de rette kompetencer.

Her på siden kan du læse om, hvordan du finder et IT-job i Norge, hvor meget du kan forvente i løn samt om lønforskellene på Danmark og Norge.

 

Hvordan finder man et IT-job?

De to bedste måder at finde et job inden for IT-faget i Norge, er ved at:

  • søge på de største og mest specialiserede jobsider
  • oprette sig som kandidat hos de største og mest specialiserede rekrutteringsfirmaer

Nedenfor gennemgår vi de mest relevante jobsider og rekrutteringsvirksomheder inden for IT-området.

 

Jobsider

Nedenfor finder du en liste over jobsider med IT-jobs i Norge. Bemærk at jobsiderne er sorteret efter effektivitet; så de bedste (dvs. dem som generelt har flest originale IT-jobs) står øverst og de mindre gode nederst:

Se evt. flere norske jobportaler her.

 

Rekrutteringsvirksomheder

Herunder finder du to oversigter over rekrutteringsvirksomheder og vikarbureauer, der 1) annoncerer IT-jobs direkte på deres respektive hjemmesider og 2) er specialiserede i IT-jobs.

 

Ledige IT-jobs hos større rekrutteringsvirksomheder

Nedenfor ses en liste over større rekrutteringsvirksomheder, som annoncerer ledige IT-stillinger direkte på deres egne hjemmesider:

 

Rekrutteringsvirksomheder med speciale i IT-jobs

Følgende rekrutteringsfirmaer er specialiserede i IT (nogle af dem har også andre specialer såsom finans, ingeniørfag m.fl.):

 

Læs evt. mere om rekrutteringsfirmaer og vikarbureauer i Norge her.

 

Lønnen som IT-medarbejder i Norge

“IT-medarbejder” og “IT-konsulent” er begge nogle meget brede begreber, der kan indebære mange forskellige arbejdsfunktioner, ansvarsområder og lønninger. Dette gælder også selvom man bliver mere specifik og f.eks. kigger på lønstatistikker for f.eks. “systemudviklere”, “programmører” osv. Hertil kommer, at erfaring har stor indflydelse på lønnen, ligesom der kan være store lønmæssige forskelle for det samme arbejde i forskellige virksomheder. Derfor er det svært, at give et reelt bud på, hvad du kan tjene i et job inden for IT-faget i Norge  – men her er nogle data:

 

Månedslønninger i IT-faget i Norge 2014 (alle beløb er i NOK)
Stilling Aftalt månedsløn Reel månedsløn
IT og kommunikation i alt 50.900 54.200
Lederstillinger 72.700 78.400
Akademiske stillinger 52.500 55.400
– Systemudviklere og programmører 51.500 54.500
Højskolefag 46.200 49.800
– Dataingeniører og -teknikere 46.800 49.200
– Inforamtionsmedarbejdere og journalister 43.600 46.100
Kontor- og kundeservicestillinger 37.200 38.300
Salg- og servicestillinger 34.400 37.200

Kilde: ssb.no

Ligesom i Danmark findes der mange stillinger inden for IT-området som er meget højt betalte og disse er naturligvis medregnet i statistikken ovenfor, men fremgår ikke åbenlyst, da de trækkes ned af de lavere lønninger og gennemsnittet som helhed.

Mange selvstændige konsulenter omsætter mere end 1 mio. norske kroner pr. år (1,5 – 2 mio. er ikke usædvanligt), hvilket blot illustrerer virksomhedernes villighed til at betale for dygtige IT-konsulenter samt de høje lønniveauer, der findes nogle steder.

 

Sammenligning

Det er svært direkte at sammenligne lønningerne i Norge med lønningerne i Danmark, da man skal tage højde for forskelle i valuta, skat, pension, prisniveau, leveomkostninger, social sikring, arbejdsforhold mv.

Overordnet set kan man dog regne med, at have flere penge efter skat i Norge end i Danmark. Dette skyldes en kombination af, at lønningerne er højere og at indkomstskatten er lavere i Norge. Fordi priserne på de fleste varer og ydelser er en smule højere i Norge end i Danmark, afhænger regnestykkets endelige resultat dog også af individets forbrugsmønstre.

En anden faktor der bør fremhæves, er arbejdsforholdene som generelt er bedre i Norge end i Danmark; dette gælder især antallet arbejdstimer. De fleste erhvervsaktive danskere i Norge oplever, at de har mere fritid og mindre overarbejde end de havde i Danmark i tilsvarende jobs.

Læs evt. mere om lønninger i Norge som helhed her.


Anbefalede bøger

Ordbøgerne kan hjælpe dig til nemt at lære de vigtigste sprogforskelle på norsk og dansk: